Deel 2 van onze nieuwe serie: Restaurant Tips

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 09:30

HET HOOIHUIS

Restaurant tips!

 

Boonstoppel Wijnen levert veel wijn aan de horeca in Dordrecht en ver daarbuiten. Hierdoor komen we op bijzondere plekken, leren we veel gepassioneerde ondernemers kennen en krijgen we de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Daarom gaan we vanaf nu op pad om leuk horeca-ondernemers te interviewen over hun restaurant en hun wijntips. Eén keer per maand versturen we een nieuw adres dat wij van harte aanbevelen. De tweede editie is de eer aan Koen Bakker van restaurant Het Hooihuis in Roosendaal!  


EEN GLAS WIJN MET...

Koen van Het Hooihuis

 

Koen Bakker is eigenaar van restaurant Het Hooihuis in Roosendaal. Bij dit restaurant draait alles om genieten. Je kunt hier lunchen, dineren, high tea-en of gezellig borrelen. Daarnaast organiseert het restaurant het hele jaar door verschillende evenementen en zijn er locaties waar je zelf een feestje kunt organiseren. Restaurant Het Hooihuis is elke dag geopend en absoluut één van onze aanbevelingen. We spreken vandaag Koen, eigenaar en wijnliefhebber.


Foto: Misset Horeca 

Koen, als we een glas wijn met jou drinken tijdens een goed gesprek, wat komt er dan in het glas?
Dat is een moeilijke keuze! Ik ben een echte wijnliefhebber, dus ik kan niet één favoriet kiezen. Het hangt van zoveel meer factoren af: het moment, de gelegenheid… als ik écht twee favorieten moet kiezen dan is het een mooi glas champagne of een glas barbera.
 
Hoe kun je de keuken van restaurant Het Hooihuis het best omschrijven?
De basis van onze kaart wordt gevormd door verse producten uit het seizoen. We vinden smaak en kwaliteit het meest belangrijk en dus besteden we veel aandacht aan het selecteren van de mooiste ingrediënten. We werken samen met leveranciers die zo’n zelfde filosofie hebben.

Ik vind bourgondisch een ‘zware’ term, we zijn een modern restaurant waar genieten van kwaliteit voorop staat. Onze keuken is zeker niet ouderwets, maar juist heel erg van deze tijd; waarin we minder vlees kiezen en meer gebruik maken van het enorme aanbod aan mooie groenten, vruchten en kruiden. Niet te veel poespas, gewoon heel lekker eten.

 
Wat weten veel mensen nog niet over jouw restaurant?
Dat we een bijzondere manier hebben om onze wijnkaart samen te stellen. We maken een selectie van zo’n 10 witte en 10 rode wijnen, waarbij we letten op smaak en kwaliteit. Deze wijnen zijn allemaal per glas en per fles te bestellen, omdat we graag onze gasten willen uitdagen om eens iets nieuws of iets bijzonders te proberen.

Daarom leggen we een vast bedrag op elke fles in plaats van te werken met percentages: bij ons kun je dus heel kwalitatieve wijnen proberen zonder meteen een heel dure fles aan te moeten schaffen. Ik vind het als wijnliefhebber een uitdaging om de wijnkaart compact te houden, maar op deze manier kunnen onze collega’s alle wijnen goed aan de gasten toelichten en hun kennis overdragen.

Wat is voor jou de ultieme wijn-spijscombinatie?
Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat een écht goed glas wijn overal wel bij past. Net als bij de keuze van een favoriete wijn heb ik ook geen ultieme combinatie: het moment, het seizoen, de stemming, ik heb niet één combinatie die ik altijd zal kiezen.

Als ik een leuke combinatie mag aanbevelen met onze huidige kaart, dan is het een mooi glas riesling uit Duitsland bij onze wildplank. Die combinatie wordt nog lekkerder als je er dan nog ganzenleverkrullen bij serveert.
 
Wat is jouw leukste wijn-herinnering?
Dan moet ik meteen denken aan alle zomervakanties waarin we een wijnhuis hebben bezocht. Ik drink het liefst wijnen uit Europa en vind het geweldig om tijdens mijn vakantie verschillende wijngaarden te bezoeken. De mensen zijn er vaak vriendelijk: ze zijn bewust met hun product bezig en weten hoe je lekkere wijnen moet maken. Daarom kun je daar vaak óók lekker eten, want het zijn nu eenmaal levensgenieters. Of we nu gaan wandelen of fietsen door de wijngaarden, of zelf druiven gaan plukken, aan al die momenten heb ik leuke herinneringen.

 

 


OOK LEUK OM IN DE GATEN TE HOUDEN

Gezond lekker eten in januari

 

Genieten dus, van het leven, van smaken en van het ontdekken van nieuwe ingrediënten of bijzondere wijnen. Die rode draad vind je ook terug in Het Hooihuis in Roosendaal. Elke maand is er een nieuw thema om van te genieten. De maand december draait om de feestdagen, dus kun je deze maand wat luxere gerechten verwachten. In de maand januari gaat het restaurant op de gezondere tour, waarbij inspiratie wordt gehaald uit een reis naar Tel Aviv die ze een tijdje geleden hebben gemaakt. De Israëlische keuken staat bekend om het creatieve gebruik van groenten en kruiden, dus een bezoekje aan Restaurant Het Hooihuis past ongetwijfeld goed bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.