RestaurantTip Finn´s Dordrecht

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 16:59

Een glas wijn met… Regard van Finn’s

 

Regard Reuser (38) is eigenaar van restaurant Finn’s in het historische havengebied van Dordrecht. Als je hier nog niet bent geweest, dan raden we je dat zeker aan. Je kunt hier van dinsdag tot en met zondag terecht voor een kop koffie of een borrel op het terras, maar natuurlijk ook voor een lunch of diner.

Regard, als we een glas wijn met jou drinken tijdens een goed gesprek, wat komt er dan in het glas?

Ik drink eigenlijk veel liever bier! Ik houd van een goede pils of een lekker blond biertje. Maar als ik een glas wijn drink, dan kies ik graag voor wit en dan is Chardonnay mijn favoriet.

 

Hoe kun je de keuken van Finn’s het best omschrijven?

Onze keuken is heel divers, maar wel toegankelijk. Onze vaste gasten weten dat het altijd goed is. We vinden kwaliteit belangrijk en we halen inspiratie uit alle wereldkeukens. Elke keuken heeft namelijk wel iets leuks. We zijn buiten de kaart om ook graag creatief, dus als gasten speciale wensen hebben, zoals veganistisch eten, dan maken we graag iets speciaals. Ook hebben we veel verschillende evenementen waar we weer met thema’s werken. We hebben dus een brede smaak, maar we weten wat onze gasten lekker vinden.

 

Wat weten veel mensen nog niet over jouw restaurant?

Dat we bijna alles vers maken. Omdat we een vrij klein restaurant zijn, weet bijna niemand dat. Op het brood en gebak na maken we echt alles zelf. Het brood en gebak halen we bij de beste leveranciers.

 

En die creativiteit dus, want als je heel erg trek hebt in een gerecht dat niet meer op de kaart staat, kun je het wel altijd vragen. Als we het in huis hebben, dan maken we het voor je.

 

Wat is voor jou de ultieme wijn-spijscombinatie?

Een klassieker: een mooie vette Chardonnay met een dagverse witte vette vis.

Maar mag het ook met bier zijn?

Probeer dan eens chocola met blond bier, of ga nog een stapje verder: pure chocolade met een kriek. Proef eerst de chocola zo puur mogelijk en neem dan een slok kriek erbij: er ontstaat meteen een explosie van cacao in je mond!

 

Wat is jouw leukste wijn-herinnering?

Terug in de tijd, naar het moment dat we Finn’s begonnen. Ik was met allemaal vrienden in de zaak aan het klussen, er moest nog zoveel gebeuren. Er moest natuurlijk ook een wijnkaart komen en iedereen kwam wijn brengen om te proeven. Er stonden op een gegeven moment wel 60 flessen wijn van allerlei verschillende leveranciers. Toen hebben we die flessen tijdens het klussen één voor één open gemaakt en geproefd, in plastic bekertjes! De selectie was heel direct: deze is lekker, deze is niet lekker. Zo ontstond de eerste wijnkaart van Finn’s, een mooie herinnering aan leuke avonden hard werken met mijn goede vrienden.

 

 

Ook leuk om in de gaten te houden:

Avondje Finn’s!

Elke laatste zaterdag van de maand is het Avondje Finn's. Deze avonden is er tussen 19.00 en 23.00 uur gezellige live-muziek in het restaurant. De volgende editie is op zaterdag 30 november, met Dordtenaar Maarten Teekens. Maarten is een veelzijdig muzikant met een voorliefde voor ouderwets goede liedjes. Met zijn fijne stem en akoestische gitaar weet hij elke gelegenheid te voorzien van live-muziek op een aangenaam volume. Meer informatie over Avondje Finn's vind je in de agenda van Finn's. 

 

https://finnsetenendrinken.nl/agenda/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Simohamed Oosterdiep
een jaar geleden

Heyyyyyyy reggie.... Ouwe stinkerd ♥ heb je nou een eigen tent woooow geweldig zeg!!!!! Ben echt trots 👴 op je gozer... Ik kom zeker een keer bij je eten🍜
Groetjes afz. Simohamed (dictator van de oosterdiep 😉)